Svinekam braiseret i mælk

Ikke prøvet før, men det smagte faktisk godt. Sovsen med citronsmag, var interessant på den gode måde.  Vi fik kartoffelmos og grønkålssalat med gulerødder og æbler som tilbehør. Den salat er blevet et hit hos mig.

Udgivet i Uncategorized | 19 kommentarer

Grønkålssalat med gulerod og æble

Vi skulle have haft klipfisk til grønkålssalaten, men jeg har ikke opstøvet denne fisk, har ikke forsøgt. Vi fik i stedet et skønt stykke kyllingebryst ristet på panden. Enkelt og nemt.

Salaten kan varmt anbefales. Jeg tog lidt mere gulerod i end opskriften lyder, det er vel en smagssag. Salaten vil passe til det meste på julebordet og kunne sagtens tænkes at blive serveret hos mig d. 24. december. Vi får se!

Udgivet i Uncategorized | 30 kommentarer

Rødbedesuppe med oksetværreb og citrontimian

Vi skulle have haft kogt oksetværreb, men jeg havde ikke set, at den skulle have været gnedet i salt og sukker natten over. Derfor fik vi rødbedesuppe. I stedet for stykker af oksetværrebet, fik vi rester fra sidste uges kalvetyksteg i rødbedesuppen.

Rødbederne bagte en time i ovnen. I følge Meyer får rødbederne en mere sød smag ved at bage i stedet for at koge. Løg og hvidløg blev sauteret og rødbederne skåret i skiver (efter bagning). Appelsinsaft, balsamico samt suppe/bouillon blev tilsat og kogte igennem og smagt til med salt og peber. Suppen blev blended og så vær så god. En dejlig mild og fin suppe til en skøn vinterdag.

Udgivet i Uncategorized | 4 kommentarer

Flæskestegs-sandwich og æbleskiver med appelsin og kardemomme

Det er tredje søndag i advent, og vi har været i gang med at lave julekonfekt. Inden vi kom der til skulle vi lige have bÃ¥ret et skab udenfor – det nÃ¥ede sÃ¥ kun til gangen, da det kunne gøre brug der. Jesper mÃ¥tte nu i gang og vi andre tog os af konfekten.

Derfor var det skønt blot at have bestemt sig for at lave flæskestegs-sandwich. Da jeg stadig var klar til at kunne gÃ¥ i byen i aftes, bagte jeg burgerboller, som børnene og jeg spiste med lækre hamburgers. Bollerne kunne ogsÃ¥ bruges til dagens sandwich, som Meyer godt nok serverer til frokost. Meyer serverer dem i hans Deli og de kan varmt anbefales her fra. Skal dog tilstÃ¥s jeg ikke fik lavet den rigtige dressing, men blot smurte bollerne med sennep – men ellers!

Æbleskiverne blev lavet med appelsinskal og saft og ikke citronsaft, som jeg ellers har oplevet tidligere. Hviderne blev pisket for sig, hvilket gjorde skiverne skønne og luftige. Smagen var rigtig god, og Johannes og et par kammerater nød dem under deres lektiearbejde. Vi andre nød dem senere ved adventskransens skær.

Udgivet i Uncategorized | 22 kommentarer

Flæskesteg med sprød svær og sovs samt varm rødkål og kartofler

I følge Meyer er tricket til sprød flæskesvær, at hælde væsken, som er i bradepanden ud halvvejs gennem stegningen. Væsken vil ellers skabe for meget damp i ovnen, til at sværen når at blive ordentligt sprød. Jeg afprøvede tricket, men var alligevel nødt til at give stegen et øjeblik under grillen. Jeg har endnu ikke fundet en 100 % sikker løsning for sprød svær vær gang.

Rødkålen blev kogt på rødvin og skønne krydderier i form af kanel og sjterneanis. Jeg måtte udskifte kirsebæreddike med sherryeddike, da jeg ikke har kunnet skaffe kirsebæreddike i Føtex eller Kvickly. Jeg mener ikke at have smagt rødkål kogt på rødvin før. Den var ok, men ikke den bedste jeg har lavet.

Hele ugen har vi troet, at vi skulle i byen til aften. Vi havde købt ind efter at lave mad lørdag aften. I morges skrev Jesper, at jeg ikke kom med pga. at jeg ikke var på toppen. Han fik snart en sms tilbage om, at vi først havde en aftale i morgen. Det er altså årsagen til, at vi ikke fik kalvehaler til aften.

 

 

Udgivet i Uncategorized | 33 kommentarer

Stegt rødfisk med nudelsalat

Nudelsalaten blev nu blot til en gang nudler med soya til egen dosering. Rødfisken blev udskiftet med kulmule, da fiskehandleren ikke havde rødfisk. Kulmulen blev dog tilberedt som rødfisken skulle have været det. Som tilbehør blev serveret rester af gårsdagens rødkålssalat og gulerodsstave samt lækkert lunet hjemmebagt flute fra Kvickly. Jeg er ikke på toppen, hvilket gik ud over den kulinariske oplevelse, både i smag og i tilberedning.

Udgivet i Uncategorized | 26 kommentarer

Braiseret svinebov og rødkålssalat med figner og appelsin og kikærtesalat med rødløgsmarmelade

Rigtig dejlig og velsmagende ret. Lækkert! Svinebov skulle skæres i mindre stykker. Der står ikke noget om, hvor store stykkerne skulle være, så jeg tog bestemte mig for at skære dem ud lidt mere end mundrette stykker. Det blev brunet af og gulerødder og løg fik lov at brune med inden krydderier, øl, æbleeddike, vand med mere blev tilsat. Retten skulle simre 1-1½ time til kødet var mørt. Så skulle kødet op og grøntsagerne blendes som en jævning af sovsen.  Et trick jeg i forvejen ofte bruger for at give ekstra smag og fylde til sovsen.

Mens kødet kogte var der tid til at lave rødkålssalaten. Den var i øvrigt frisk med tørrede figner, appelsiner og valnødder og en dressing af rapsolie, salt, peber, akaciehonning og frugteddike. Igen den her fine balance mellem de sur/ søde smage.

Kikærterne havde stået i blød fra morgenstunden og skulle koge med et par rosmarinstængler. Imens blev tynde rødløgsskiver karameliseret i en sukker/krydderimasse. Rødløgsmarmeladen blev til sidst vendt sammen med de kogte kikærter og var en spændende oplevelse.

 

Udgivet i Uncategorized | 32 kommentarer

Risengrød

Kald mig bare kujon. Jeg valgte at koge risengrød pÃ¥ Karoline metode og ikke efter Almanakken. Jeg havde for meget pÃ¥ spil. Det gjaldt ris a la manden til i morgen – og sÃ¥ mÃ¥tte grøden bare ikke brænde pÃ¥. Siden jeg begyndte at koge risene op med vand inden mælken blev tilsat, har jeg sjældent brændt grøden pÃ¥. Derfor – beklager – der bliver ingen rigtig blog i aften.

Blot skal nævnes grøden blev spist med stor fornøjelse med rosiner, bananskiver og kanelsukker. Nogle snød sig til en klat smør herforuden…og det var ikke mig!!!

 

Udgivet i Uncategorized | 2 kommentarer

Bøf a la mode

Slagteren fandt et rigtigt dejligt stykke kød til mig i søndags, som kom i en lage af rødvin, løg, gulerødder og skønne krydderier. Der lå den så i køleskabet et døgns tid, før den blev stegt i ovnen med baconskiver krydret med allehånde, peber og timian omkring sig. Grønsagerne blev lagt ned omkring kødet og lagen fik et opkog, og blev hældt ved kødet. Kødet stod nu 1½ time ved lav varme i ovnen. Sovsen blev kogt op mens kødet trak og så var det blot at servere kartofler hertil.

Bestemt en dejlig kulinarisk start på ugen.

Der står også risengrød til dagen i dag. Meyer skriver han gerne spiser risengrød til morgenmad eller dessert og ikke til aftensmad. Hos os kan vi godt finde på at spise risengrød til aften, det vil vi blandt andet gøre i morgen, hvor vi afprøver Meyers opskrift. Jeg skal nemlig gøre klar til ris a la mande til onsdag.

Udgivet i Uncategorized | 14 kommentarer

Jødekager og vanillekranse

Så er der blevet bagt julesmåkager i vores hjem. En tradition vi har skabt for anden søndag i advent. Uhm hele huset dufter af krydderier og vi har hygget os. Johannes udeblev i år, men det er også okay. Der kommer vel en dag, hvor det igen blot er Jesper og jeg, som bager.

To af de seks hold småkager, vi bagte i dag, skulle vi i følge almanakken have bagt sidste søndag; nemlig jødekager og vanillekranse. Specielt jødekagerne blev fantastiske. De var sprøde og lækre. Noomi brugte en stjerneudstikker. De er bare så fine.

Vanillekransene var også gode, de holdt blot ikke helt formen, men flød en anelse ud.

Herudover blev det til julebiskoti, lakrids småkager med tranebær og chokolade, brunkager og Nymanns hemmelige pebernødder.

Jeg tror jeg nu sætter  det sidste punktum og slukker adventslysene for at finde til sengs. Tak for i dag.

Udgivet i Uncategorized | 43 kommentarer