Kulmule i fad med selleri, kapers og citron, bagte skorzonerrødder med æble og tranebær

Min ene storebror fyldte 50 år i går og jeg havde inviteret ham til middag. Min anden bror og hans familie og min faster kom også, så der skulle kokkereres. Senere kom min brors kammerat forbi med sin kone. Det blev for sent for mig at blogge i aftes.

Skozonerrødder er ikke bare sådanKnækkede skorzonerrødder at skaffe. Første bud var bazar vest. Her havde de dem ikke, men en grønthandler tilbød at skaffe dem til mig. Så efter arbejde i går, susede jeg forbi bazaren og købte et kilo af de lange sorte rødder. Heldigvis anbefaler Meyer, at bruge handsker, mens man skyller og skræller rødderne, da de afgiver en klistret væske. Hanskerne var meget klistrede, så denne viden gives hermed videre. På havenyt.dk har jeg nu læst, at skorzonerrod faktisk er nem at dyrke. Får helt lyst til at gøre et forsøg til foråret.

Rødderne blev skåret i stykker på ca. 5 cm. De bliver hurtigt brune, hvilket kan afhjælpes med lidt citronsaft (står ikke i almanakken). Rodstykkerne kommes i et ovnfast fad og vendes med olie, eddike, honning, salt og peber. De skulle bages i 6-7 min. Imens hentede jeg timianblade ind, som blev tilsat rødderne efter bagning. Lige inden servering blandede jeg tørrede tranebær og æbler i skiver med skorzonerrødderne og gav dem et drys ristet bacon.

Jeg er blevet glad for kulmulen, hvilket blev mit valg til dagens fisk. Kunne have valgt torsk eller sej i stedet. Fiskene blev skåret i pæne stykker og lagt i et fad, og krydret med salt og peber. Selleri i tern fik et opkog før de blev tilsat en blanding af løg,hvidløg kappers, fintrevet skal og saft af en citron, rapsolie, sennep, salt og peber. Denne blanding kom over torskestykkerne, som så blev bagt i ovne 7-8 min. Herlig herlig spise.

Jeg har tidligere skrevet at farver betyder meget i min madlavning. Til denne middag manglede jeg i den grad farver. Jeg fandt en pose harriet covert i fryserne. Gav dem et opkog, lod dem dryppe af, hvorefter de fik et drys hakkede rødløg, sennep, eddike, oliedressing og snart var der lidt farver på bordet. Der skulle være serveret hirse til middagen, hvilket jeg ikke kunne finde. Det blev derfor til perlebyg, hvilket i mine øjne passede fint.

Desserten blev den skønne nøddetærte fra uge 43, sammen med en god vanilleis og friske frugt.

Det blev faktisk en ganske skøn middag. Stort til lykke til min broder.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


3 × = tyve syv

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>