Benløse fugele og jordskokkemos med hasselnødder og brunet smør

Benløse fugle – endnu en af de retter, jeg ikke tidligere selv har lavet. Benløse fugle bestÃ¥r kort fortalt af en skive kød, gerne okse inderlÃ¥r, som rulles om et tykke fersk spæk, og steges i en gryde med væde. Jeg har forstÃ¥et af “fuglene” regnes for en af de gode danske klassikere, tilbage til kogebog fra 1700 tallet. Hvor den allerede i Frankrig er beskrevet tilbage til 1600 tallet.

Endnu en gang måtte jeg have fat i slagteren, som var så venlig at skære pæne skiver okseinderlår ud til mig, og så tilmed mere end ønsket til samme pris. Fantastisk!

Da først “fuglene” var rullet, brunet og bouillonen var hældt ved, kunne jeg læse videre i Det syvende barn af Erik Valeur. Det har ikke noget som helst med mad at gøre, men den er svær at lægge fra sig, nÃ¥r jeg først har taget den frem. Tilbehøret til “fuglene” bestod af jordskokkemos bestÃ¥ende af jordskokker og bagekartoffel, salt, peber og hasselnødder smagt til med citronskal og saft. Jordskokkerne smagte meget igennem og er en mere ny smag for mig, hvorfor jeg lige sÃ¥ gerne vil have lavet almindelig gammeldags kartoffelmos.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


× otte = 72

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>