Porregratin med sprøde brød og ristede rejer samt rodfrugtråkost

Lækker lækker afstemt porregratin. Jeg er ikke vandt til at få friskrevet ost i de gratiner, vi plejer at spise hos os, men det skal klart prøves igen. Lækkert.

Jeg valgte at bage en gratin frem for fire smÃ¥ – det er jo smag og behag. Selve fremgangsmÃ¥den med opbagning som kølede lidt af før æggeblommerne blev tilsat kendte jeg til. Herefter vendte jeg de stift piskede æggehvider. Tilbehøret med ristet brød med garniture af ristet chili og rejer vendt med lidt blancheret porrer, hakket  dild salt og peber var drøn spændende. Herforuden serverede jeg ogsÃ¥ en rodfrugtrÃ¥kost, som Meyer skriver børn er vilde med, da de elsker rÃ¥ grønsager. Mine elsker rigtig nok stadig rÃ¥ grøntsager, men ikke vendt i æbleeddike mm. Det gør jeg til gengæld, sÃ¥ er der bare lidt til madpakken i morgen.

Vi har været i sommerhus i weekenden og har ikke haft netdækning. Der blev byttet noget rundt på retterne i ugens løb, da det skulle passe med slagter og tid. Fredag fik vi lørdagens ret, grillede lammekoteletter med ratatouille. Det kan klart betale sig at komme aubergine og courgette i en skål og drysse med groft salt. Det trækker så meget væde ud af grønsagerne at man undgår de bliver slatne i retten. Det var en skøn ratatouille. Lammekoteletterne manglede bestemt heller ikke noget. Så i bund og grund var det en skønne lørdagsret på en fredag.

Lørdag var vi i byen og nu er det så blevet søndag.

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


to × = 6

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>