Hummerbisque med græskar og svampe, stegt kulmule og bagte gulerødder med farin og havtorn samt ostekage med hyldebærgelé

Overskriften for dagens blog er menuen fra i går. Jeg havde skønne kvinder til middag, og da de gik lidt halv sent, fik jeg ikke blogget.

Det er ingen sag at have gæster når suppen blot skulle varmes op. Jeg havde jo kogt flere liter hummersuppe fredag formiddag. Suppen i går blev dog smagt til med fløde og krydderier, og så var den bare perfekt. De honning glaserede svampe og butternut-squash tern gjorde sig godt i suppen. Jeg udskiftede kørvel med persille  og hældte mindre suppe i tallerkenerne end fredag så fyldet tog sig bedre ud.

Ingen af mine fiskehandlere kunne klare at sælge mig fjæsing. De sagde alle tre, at der ikke var fjæsing i farvandet længere i år. Valget faldt i stedet på kulmulefilet. Og det er bestemt også en fin fisk. Jeg bliver blot altid lidt forundret over priserne på god fisk. Overfor fiskerhandlerne tager jeg pokeransigtet på og betaler med dankortet med et stort smil:-)  Jeg er vandt til at stege på skindsiden først, og det er også det Meyer skriver i almanakken. Fiskehandleren opfordrede mig dog til at prøve at stege et par minutter på kødsiden først, og så vende den om på skindsiden og stege den færdig over 6 minutter. Han mente, at skindsiden derved ville blive mere sprød. Jeg prøvede det, men spiste nu ikke skindet alligevel. Så!!!

De bagte gulerødder mindede meget om gulerødderne fra den anden dag bortset fra at spækken skulle være erstattet af frisk havtorn, tranebær, tyttebær eller multebær. Ingen af mine gartnere kunne klare disse bær. De havde dog blåbær i spandevis. Jeg prøvede mig frem med tørrede tranebær, og det fungerede fint, hvis man skulle spørge mig.

Nu er det sÃ¥, at jeg syntes, at jeg manglede noget til min fødselsdagsmiddag. Jeg huskede pÃ¥ den perlebygotto, som jeg lavede i uge tre. Der stod at den kunne serveres til bÃ¥de kød og fisk. Farverne i bygottoen passede i mine øjne fint til gulerødderne og samtidig gav den lidt ekstra fylde til middagen. Hertil blev der serveret et godt brød – jeg tror ikke, der var nogle der gik sultne fra bordet.

Ostekagen med hyldebærgelé var jeg noget spændt pÃ¥. Ã…h jeg var sÃ¥ nervøs for om geléen nu ville stivne. Det virkede sÃ¥ underligt og ødelæggende at hælde en flydene saft henover den stivnede ostemasse. Jeg nÃ¥ede at tænke, at hvis den ikke stivnede indenfor en time, ville jeg stadig kunne nÃ¥ at købe islagkage i Kvickly…den stivnede – puh!!!

Senere p̴ aftenen fik vi chokolader og Meyers kokosmakroner med mere Рalt i alt en dejlig middag. Velbekomme!

Da jeg skulle lave hyldebærsaft til geléen, kunne jeg ligesÃ¥ godt lave ekstra saft, som vi kunne drikke. Den blev sÃ¥ god, at vi var nødt til at plukke hyldebær i dag, som jeg nu har lavet 3½ liter saft af. I dag tilsatte jeg blot ogsÃ¥ lidt æbler fra haven. uhm – herligt at blive mindet om, at det var tid til at lave hyldebærsaft.

 

I dag har den s̴ bare st̴et p̴ rester fra de sidste dages festligheder. Og med rester i den kaliber Рer det ogs̴ til at klare:)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ 6 = tretten

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>