Hummerbisque med græskar og svampe, braiseret oksespidsbryst med kartoffel-græskarpuré

Jeg har haft fri i dag og brugt meget tid i køkkenet og pÃ¥ at “skaffe mad”. Jeg havde bestilt jomfruhummerskaller nede pÃ¥ havnen. I ugen her har jeg forsøgt at skaffe fjæsing til i morgen uden held. Heller ikke i dag havde jeg succes. Har derfor fÃ¥et fat i en anden filet til menuen i morgen.

NÃ¥ men tilbage dagens forret. Egentlig skulle jeg have kogt dansk hummer – men da jeg skulle have gæster til eftermiddagskaffe som skulle blive til middag. Jeg kunne jeg ikke ogsÃ¥ overskue at koge hummer midt i det hele. Jeg brugte derfor formiddagen pÃ¥ at lave hummerbisque. Jeg kogte suppe af 5 kg jomfruhummerskaller (der blev suppe bÃ¥de til i dag og i morgen og til fryseren. Spørg lige om 5 kg jomfruhummerskaller fylder i gryderne? Sikke et kogeri – lige som vi kvinder til tider lider for skønheden – mÃ¥ man ogsÃ¥ ind i mellem lide i køkkenet for madens skyld. Suppen blev god og rig i smagen.

Jeg skulle have lavet oksetværreb, men mine slagtere fortalte mig at det endnu ikke var tid for oksetværreb. De anbefalede mig at købe oksespidsbryst i stedet. Jeg valgte at langtidsstege brystet over 3½ time ved 100 grader, ellers fulgte jeg opskriften. Ja altså lige bortset fra at jeg kom til at smide fyldet til sovsen ud. ØV! Sovsen fik i stedet en gang meljævning.

Tilbehøret var lidt tamt i mine øjne – kartoffel-græskarpuré. Til gengæld var det nemt for mig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


− 8 = nul

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>