Stegt flæsk med persillesovs og agurkesalat

Dagens store spørgsmål ved middagsbordet gik på, om persillesovs skal være tyk eller tynd til stegt flæsk. Jeg mener, at den skal være tyk, som jeg husker den fra min barndom, mens Jesper mener det modsatte. Den persillesovs, vi nød til aften var himmelsk, og den var tyk, den var rigtig god. Der blev ikke sparet på persillen, og det må man altså heller ikke. Det hedder jo persillesovs.

Tidligere har jeg stegt flæsk pÃ¥ panden. Flæsken i dag blev stegt pÃ¥ en rist i ovnen med en bageplade under, som fedtet kunne dryppe ned pÃ¥. Der var enighed om, at flæsken ikke var sÃ¥ tør, som den pandestegte til tider er. Hertil blev der serveret en god gang kogte kartofler, og ja jeg beklager – købt færdiglavet agurkesalat. Jeg kunne simpelthen ikke finde dildfrø, og orkede ikke i andre butikker.

Til alles store overraskelse, ja altså lige på nær mig, havde jeg lavet dessert. Jeg havde lavet den brombærparfait, som jeg skulle have lavet i går. Jeg er kendt for at lave islagkager, og har lavet mange liter is. Jeg har dog aldrig stødt på en parfait så enkel, som den jeg lavede i dag. Fløde, æg, sukker og kornene fra ½ vanillestang blev rørt sammen på én gang. Herefter blev brombær, som havde trukket med 1 spsk akvavit, tilsat. Akvavitten skulle give parfaiten en blødere konsistens, da alkoholen bevirker, at den ikke kan fryse så hårdt. Meyer skriver, at man kan variere isen ved at tilsætte forskellige bær. Det vil jeg godt tro. Mand og børn har allerede lavet deres bestillinger!!!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte − = 0

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>