Ristet laks i stedet for ristet makrel med hovedsalat og nye kogte kartofler

Jeg kunne ikke skaffe fersk makrel i går da jeg handlede, hvorfor det blev til ristet laks.

Hovedsalaten skulle skylles og blandes med mormordressing. Til forskel for den mormorsalat jeg lavede i uge 14 var der i denne dressing citronsaft og ikke cidereddike. Umiddelbart vil jeg sige, at begge er lige velsmagende. Jeg er ikke den store dressing spiser, men jeg kan klart se/smage, hvordan salaten får mere karakter med denne enkle dressing. Salaten holder sig sprød, hvis den bladene slynges godt tørt og dressingen først kommes i før serveringen. Som supplement serverede jeg gulerods -og agurkestave samt ærter i små skåle. Ærterne dryssede jeg ovenpå salaten, hvilket også bare smagte.

Da jeg gik glip af mandelkagen i sidste uge, var jeg nødt til at invitere et par piger til aftenkaffe. Kagen sÃ¥ bare for god ud til ikke at blive bagt… Den kan varmt anbefales. Den hedder mandelkage med brombær og hvid chokolade. Da mine brombær først modnes i august og jeg har solbær i haven, valgte jeg denne løsning. Mums. Kagen blev lækker saftig, og kan med garanti holde sig nogle dage i køleskab – med mindre den altsÃ¥ bliver spist!!!

Fem æggeblommer blev pisket luftig med 200 g sukker og ½ stang vanillekorn. 150 g smør blev forsigtigt smeltet sammen med 100 g hvid chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Nu skulle de 200 g (årstidens bær) vendes i æggesnapsen, hvorefter chokoladesmørblandingen blev vendt i. 250 g mandler (jeg brugte 200 g = svarende til en pose) blev hakket fint i min hakkemaskine og vendt i dejen sammen med 2 spsk mel. Til sidst skulle to æggehvider piskes stive og vendes i dejen. Her skal man lige være opmærksom på at det kun er to æggehvider og ikke fem ligesom æggeblommerne. Dejen blev nu hældt i en smurt eller bagepapirklædt springform. Kagen blev bagt ½ time ved 175 grader. GUF. Den kan klart blive bagt igen.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


4 − = tre

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>