Bøf Lindstrøm med kogte rugkerner med sommerrødbeder og blåbær

Jeg fortalte min far at jeg skulle lave Bøf Lindstrøm. Det fik ham til at storsmile. Han husker nok, da jeg en gang tilbage i 80′erne kom hjem fra husgerning og ville lave denne ret. Jeg er ikke klar over, om jeg var opfindsom eller bare naiv – rødt er vel rødt, sÃ¥ da vi ikke havde syltede rødbeder tog jeg da bare nogle skefulde rødkÃ¥l og rørte i oksefarsen. Det har jeg sÃ¥ mÃ¥tte høre for lige siden….

I dag – mange Ã¥r senere er jeg blevet noget klogere, og havde de vigtige rødbeder klar. Rødbederne blev finthakket, løget skÃ¥ret i tern, som blev sauteret inden de blev blandet i farsen sammen med nogle skefulde kapers og en æggeblomme, salt og peber. Mens farsen hvilede fik jeg kogte rugkerner. Efter tre ugers ferie i USA, hvor størstedelen af mÃ¥ltiderne er blevet indtaget pÃ¥ en eller anden form for restaurant/fastfood, er det altsÃ¥ fantastisk at stÃ¥ i sit eget køkken omgivet med friske grøntsager, perlerug og en stort krus kaffe. Livet er nu herligt.

Da perlerugkernerne var kogt færdigt og trukket, blev vandet hældt fra og en blanding af koldpresset rapsolie, akaciehonning, æbleeddike (der skulle være brugt kirsebæreddike), salt og peber blev hældt over. De stod og trak mens jeg stegte bøfferne.

Inden serveringen blev der blandet rødbeder i smÃ¥ tern, blÃ¥bær og persille i salaten. Der skulle være brugt brombær, men da mine brombær først er klar midt/sidst august, og jeg havde blÃ¥bær i køleskabet, blev det sÃ¥dan. Jeg kunne ikke skaffe kørvel, derfor blev det persille fra haven. Der er stadig plads til udvidelse af mit krydderurtebed…

Farvekombinationen var et sandt eldorado. Vi, Jesper og jeg blev bare så glade over at se hvordan farverne spillede op til hinanden. Hvor er det skønt atter at være kommet i gang med at AlmaksnakkeB.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


2 + = ni

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>