Grillet majskylling med bønner

Jeg har tilberedt kylling pÃ¥ mange mÃ¥der, men aldrig som i dag. Herligt at man kan blive ved med at lære. Selv kunsten at grille kylling – skønt jeg ikke grillede til aften men satte kyllingen i ovnen for sÃ¥ at eftergrille 5 min pÃ¥ hver side til sidst. Kyllingen blev mør og lækker og rigtig rigtig saftig.

Inden mundvandet løber af med blot ved at skrive om, hvor lækker den var, mÃ¥ jeg heller skrive at det hele startede med at kyllingen blev flækket og bredt ud, sÃ¥ den blev “fladet ud”. Sennep, citronsaft og skal, olie og rosmarin blev røret sammen og smurt pÃ¥ kyllingen, som fik lov at trække køligt et par timer.

Nu var det så, jeg sprang grillen over, men tilberedte kyllingen, som jeg startede ud med at skrive.

Bønnesalaten kom til at bestå at grønne bønner i stedet for en blanding af snitbønner, voksbønner og grønne bønner. Bønnerne blev serveret med en tomatdressing, som var enorm nem at gå til. Cocktailtomater, hvidløg, cidereddike, havsalt og friskkværnet peber blev blendet glat. Dressingen skulle nu have været gennem en stormasket sigte, det kom den ikke. Den blev smagt til med olivenolie, salt og peber og fik til sidst et drys af friske hakkede merianblade. Dressingen skulle være hældt over bønnerne ved serveringen. Min erfaring siger blot, at der ville ryge flere bønner ned, hvis de blev serveret for sig. Og ganske rigtigt.

Med en god gryde nye kartofler var måltidet et skønt sommermåltid.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


7 × syv =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>