Salat af danske asparges og fjordrejer til forret og til middag svinemørbrad og grillede løg og spidskål

Smagen af sommer ramte min mund i form af rejer, asparges og fennikel. Mmm, det var en rigtig fin kombination, vi der fik til forret. Jeg er godt klar over at det er torsdagens menu, jeg refererer til, men det er det, der passer bedst for familien i dag. I morgen er det så Noomi, der skal lave mad, idet jeg kommer sent fra arbejde i morgen.

Vi skulle egentlig have brugt både hvide og grønne asparges, men da vi havde så mange grønne blev det sådan. Asparges og fennikel blev skåret i tynde fine skiver. Dressing bestående af hyldeblomsteddike (brugte halvt nylavet hyldeblomstsaft og sherryeddike), rørsukker, hakket hårdkogt æg, sennep, salt, peber og rapsolie, blev hældt over og vendt godt rundt i salaten. Før serveringen blev fjordrejerne blandet i og salaten blev toppet med kørvel. Enkelt men smadder lækkert.

Mørbraden skulle marinerers i en marinade. Korianderfrø, dildfrø og fennikelfrø skulle ristes på en pande før de blev stødt i en morter. Tilstået, det var kun fennikelfrø jeg ristede -koriander og dild brugte jeg i pulveriseret form. Krydderierne blev nu blandet med rapsolie, balsamico og harissa (Meyer giver i et tip mulighed for at bruge 1 spsk tomatpure, salt og ½ tsk chilipulver som erstatning for harissa). Mørbraden blev smurt godt ind i marinaden og lå 1 time i køleskab. Herefter blev den grillet 10 min på hver side. Mens mørbraden hvilede, gillede jeg løg og spidskålblade, som var vendt i olie, salt og peber.

Behøver jeg at sige at alle spiste godt af mørbraden og de nye kartofler

Hverdagsrugbrødet, som jeg satte i køleskab i går, blev bagt til aften.  Det smagte godt, men jeg tror, jeg glemte at putte salt i. Øv!

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ seks = 9

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>