Krebinetter med nye kartofler og letstuvede sommergrønsager

For mig kunne krebinetterne ligesÃ¥ godt have heddet kalveburgere – men nu var jeg ogsÃ¥ kommet til at tage hakket kalvekød op af fryseren i stedet for hakket kalv og flæsk. Som jeg skrev i uge tyve, er der bare store forskel fra min barndoms forstÃ¥else af krebinetter/karbonader. Lidt ligesom det velkendte ordkløveriet i My fair Lady: po-tay-to po-tah-to. Ikke desto mindre var det en dejlig lækker krebinet, vi fik lov at nyde til aften.

Stuvningen var anderledes, end jeg ellers har været vandt. Smør og mel blev rørt sammen til en smørboller og lun bouillon hældt over og bisket sammen til en stuvning. Denne blev kogt godt igennem under omrøring. Det nye for mig var, at der nu skulle røres en æggeblomme sammen med piskefløde, som så skulle piskes ned i stuvningen og røres igennem. Det blev til en dejlig stuvning, som skulle tilsættes fintsnittet spidskål, gulerødder, asparges og ærter.

krebinetJeg havde så mange nye kartofler til overs fra forleden, som blev braset på panden. Hele måltidet var bare et sandt sommermåltid. Farvekompositionen i stuvningen var smuk, og så var det spændende at tilsætte spidskål og asparges til en ellers så kendt gang stuvede ærter og gulerødder. Lækkert!!!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ 1 = otte

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>