Pocheret skærising med glaserede nye grøntsager

I dag skulle der have stÃ¥et rokkevinge med spidskÃ¥l i overskriften. Fiskehandleren havde imidlertid ingen rokkevinge i dag. Det havde han ellers for en uge siden, da jeg var hos ham. ØV. Jeg huskede pÃ¥, at jeg ikke havde lavet skærising i tirsdags, hvorfor jeg sÃ¥ købte det til i dag. Skærising – jeg havde ikke tidligere stiftet bekendtskab med skærising men blot hørt om isingen. Begge fisk lÃ¥ pÃ¥ køl, og jeg kunne konstatere en forskel i pris. Fiskehandleren fortalte, at der var meget mere smag i skærisingen, og at den ogsÃ¥ var mere fast i kødet. BÃ¥de smags- og kvalitetsmæssigt mente han at den var pÃ¥ højde med rødfisken. Efterfølgende har jeg har set pÃ¥ en hjemmeside at antallet af skærising ikke er sÃ¥ højt. At fisken har en giftig pig nær gatten, kan mÃ¥ske ogsÃ¥ have indflydelse pÃ¥ prisen!

Fiskehandleren havde fileteret skærisingerne for mig, sÃ¥ det var ganske nemt at gÃ¥ til fileterne. De blev krydret med salt og peber og rullet sammen fra hoved til hale. Det var ikke nødvendigt at lukke fiskene, da de ligesom “lÃ¥ste” sig selv. Det stod der i Almanakken, og det holdt stik. Fileterne pocherede i grøntsagsbouillon omkring 7 minutter, hvorefter de fik lov til at stÃ¥ at trække i bouillonen. Grøntsager i form af nye gulerødder, forÃ¥rsløg, fennikel, grønne asparges blev gjort klar. Det vil sige fennikelen blev skÃ¥ret i grove terne mens løg, gulerødder og asparges blot fik henholdsvis brækket og skÃ¥ret  enderne af. Grøntsagerne blev blancheret et par minutter og kom derefter direkte over i koldt vand, for at bevare sprødheden.

ising

Tilbage var nu sovsen. Fiskebouillon kogte ind til de blot var omkring 2 dl tilbage. Den fik tilsat koldt smør og pisket godt op til den havde en god cremet konsistens. Nu skulle der smages til med eddike, salt og peber og de blancherede grøntsager kunne vendes forsigtigt i sovsen og serveres sammen med fisk og nykogte grøntsager. Wauh! Det var noget der smagte af mere.

Hvorfor ikke starte ugen godt ud og servere forret pÃ¥ en mandag. Hvem elsker ikke mandage??? Meyer ligger op til spegeskinke med lun tomatkompot. Tja. Der var en del rester fra gÃ¥rsdagens syltede tomater. De fik en tur i blenderen og blev varmet op. Daggamle rundstykker blev skÃ¥ret i skiver og ristet og fungerede som brødcroutoner. Spegeskinken i form af Serano skinke blev serveret pÃ¥ en bund af tomatkompot og brødcroutoner med et fint drys persille. SÃ¥ startede ugen ogsÃ¥ ud med at udrydde et par rester…

Velbekomme og velkommen til uge 22. Den er startet godt ud…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Pocheret skærising med glaserede nye grøntsager

  1. Pingback: sts-135 powder uk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


× 3 = tyve fire

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>