Flækærter med syltede tomater og estragon og stegt mørbrad

Jesper var i køkkenet i går, men valgte at servere kartofler til havkatten i stedet for det tilbehør som Meyer foreslår; nemlig flækærter med syltede tomater og estragon. I bloggen af fra i går slutter jeg med at sige, havkatten måske havde vundet i smag, hvis den havde fået det modspil, som de syltede tomater ville have givet. Efter at have smagt tomaterne i dag, er jeg fortsat af den overbevisning, skønt jeg desværre ikke fik smagt havkatten.

Da jeg havde købt ind til flækærter med syltede tomater og kunne lave mad igen i dag, bestemte jeg mig for at lave det tilbehør, som ville have passet til havkatten.

Mens flækærterne kogte i en gryde gik jeg i gang med de syltede tomater. Olie, eddike, kanel, peberkorn, appelsinbÃ¥de, knust hvidløg, fintsnittet løg og estragon blev lunet op i en gryde hvorefter tomaterne forsigtigt blev plumpet ned i gryden og simrede med. De skulle trække ½ time, hvilket passede fint med den tid flækærterne skulle koge og trække – smart.

Jeg kunne så koncentrere mig om at pudse mørbraden og stege den på panden. Jeg valgte den enkle model, og krydrede den blot med salt, peber og hvidløg.

Da jeg ikke var i stand til at tænke pÃ¥ mad i gÃ¥r, fik jeg ikke skaffet kalvebrisler. Det meste af tilbehøret til salaten, havde jeg dog i hus. Derfor blev der ogsÃ¥ til en salat med fersken, som jeg mente kunne passe ind med mørbraden. Det er først de senere Ã¥r jeg har fÃ¥et øje for at bruge frugt i salater. Det virker forfriskende og en smule frækt, og langt fra den salatskÃ¥l jeg mødte i 80′erne, som indeholdt kinakÃ¥l, dÃ¥semajs, agurk og tomatbÃ¥de. I dag har jeg netop kigget SPIS BEDRE-bladet igennem, og blevet fristet af en salat med ferskner, med oliven, pinjekerner og mynte. Den skal klart prøves en dag. Meyers fersken salat var heller ikke ringe. Den søde frugtsmag virker godt mod den sød-sure marinade. Samtidig var den yderst glimrende til svinemørbraden.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


× 4 = otte

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>