Sommerflæskesteg med krydderurter, fennikel og nye kartofler

Johannes kom hjem fra Berlin og fedekalven blev slagtet…

Efter middagen var vi inde og se den fantastiske historie om Jean Valjean i Les Misserables på Århus teater. Vi havde et hold venner med hjem, hvorfor jeg ikke fik blogget i aftes. Jeg må se at få skrevet for i går.

Kammen skulle flækkes, så den kun lige hang sammen i den ene side. Stegen blev krænget åben og friske krydderurter i form af salvie, rosmarin, og kørvel blev lagt på kødet foruden løg, salt og peber. Herefter blev kammen lukket sammen og snørret med en kødsnor.

Nu til kartoflerne. Jeg brugte ikke nye kartofler – men skrællede de “gamle”, som jeg havde. De blev halveret, lagt i et ovnfast fad og vendt i krydderurtestilkene og duppet med rapsolie, salt og peber. Stegen blev nu lagt ovenpÃ¥ kartoflerne og var klar til at komme i ovnene. Her stod den 1½ time til kammen mÃ¥lte 68 grader.

Mens stegen hvilede var der tid til at skylle spinat og slynge det tørt i salatslyngen – i øvrigt en herlig opfindelsen. Fenniklen blev skÃ¥ret i tynde strimler og vendt sammen med spinaten i kartoflerne. Kødet kunne nu skæres ud og middagen var klar.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ 2 = seks

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>