Frikassé af frilandskylling, nye kartofler og kørvel

I dag fik vi fredagens middag, da jeg satser pÃ¥ at servere onsdagens sommerflæskesteg i morgen aften. Jeg er godt klar over, at det er en rodet uge, men det skal kunne gÃ¥ op i en højere enhed – ogsÃ¥ for os.

Hvor var det dejlig mad til aften, har Jesper sagt flere gange til aften, mens Noomi ikke var helt så begejstret.

Kyllingen skulle deles i mindre stykker og brunes i olie, i min skønne stegegryde, til de blev gyldne. Løg,  gulerødder, bladseleri og hvidløg blev renset og skÃ¥ret i grove skiver og tilsat og brunet med. Herefter blev der hældt over, til det dækkede. Herligheden blev krydret med salt, peberkorn og friskplukket timian. Jeg har efterhÃ¥nden fÃ¥et lavet et skøntkrydderurte bed. Det er med en vis nydelse, jeg næsten dagligt kan gÃ¥ ud og plukke urter fra egen have. Den sorte gryde stod nu og simrede omkring tre kvarter. Det gav tid til en god kop kaffe i aftensolen. Man skal jo huske at leve mens man gør det…

Nu var det tid til at lave sovsen. Der skulle laves en opbagt sovs af smør og mel, som blev kogt op med bouillonen fra kyllingen. Efter et godt opkog blev der tilsat fløde og smagt til med yderligere salt, peber og citron. Jeg var forsigtig med citronen, da Noomi ikke altid er sÃ¥ vild med citron i maden. Jeg havde en rest kogte kartofler, som jeg skar i grove stykker – hvor nemt kan det være. Sukkerærterne kom jeg i uden at skære dem i stykker, og spidskÃ¥len undlod jeg helt. OgsÃ¥ kyllingestykkerne kom nu ned i sovsen. Det blev varmet godt igennem, men ikke mere end at ærterne havde bid og var sprøde.

Man kan servere brød, perlebyg og/eller en grøn salat til. Jeg synes det var nok med selve frikassén.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


fem + 5 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>