Grillet tun á la nicoise og kikærtepandekager

Alene overskriften henleder mig på tanken om en skøn ferie i Provence i sommer. Her nød jeg flere gange salad nicoise under en stor parasol i middagsheden. Åh ja de minder. Husker jeg ret, kommer kompositionen til denne salad oprindeligt fra Nice.

De fleste steder jeg har smagt salad nicoise, er saladen med garanti lavet af tun pÃ¥ dÃ¥se og ikke af en frisk tunbøf. Efter at være blevet bekendt med prisen pÃ¥ tunbøf 70 kr for 200 g forstÃ¥r jeg det bedre. Og dog alligevel – smagen giver altsÃ¥ en stor forskel!

Meyer variation af saladen bestod af grønne bønne, kogte æg, løg, cocktailtomater, sorte oliven med sten (valgte klart på kalamara, som vel egentlig er mere brun end sort)  og en dressing lavet af sennep (valgte en dijon), cidereddike, akaciehonning, olivenolie, salt og peber.

Tunen blev stegt på en ganske almindelig pande og krydret med salt og peber. Ovenstående skønne ingredienser blev anrettet på et fad og tunen lagt på i stykker øverst.

Nok er det en ganske enkelt kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grønsager og salater som er ganske uimodståelig og gør salaten til lidt af en klassik.

Som tilbehør lavede jeg kikærtepandekager. Jeg syntes de smagte fantastisk, men det var jeg så ene om.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


9 − fire =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>