Frikadeller

I dag var en hektisk dag på arbejdet og min sidste patient gik ikke før grønthandleren lukkede. Jeg nåede derfor ikke at købe majroer. Ingen af mine lokale butikker har majroer. Nå, men jeg havde en del kogte kartofler i køleskabet, så det blev til en gang brasede kartofler med et godt lagt purløg.

Frikadellerne skulle tilberedes med danskvand og 200 g grøntsager. Det var nok også den eneste forskel fra den måde jeg plejer at lave dem. Ud over at jeg plejer at bruge havregryn frem for mel. Meyer har også været lidt i tvivl om, hvad han skulle skrive. Under ingredienser står der 3 dl danskvand mens der i teksten står bland så æg,mel og mælk i kødet. Da jeg plejer at bruge mælk, valgte jeg i dag danskvanden. Mener at have læst at danskvand skulle gøre frikadeller mere luftige. Frikadellerne skulle steges 3-4 min på hver side, hvorefter de blev stegt færdige i ovnen. Passede glimrende for mig, idet jeg så kunne brase kartoflerne mens dellerne stegte videre. Tror faktisk det passer det der med at dellerne bliver mere luftige af danskvand.

Gulerodsstave, skivede røde peberfrugter og grønne asparges blev dagens grønne tilbehør. Det knaste godt.

Noomi elsker frikadeller – specielt morfars frikadeller. Og hun mÃ¥tte da ogsÃ¥ lige forhøre, om jeg kendte morfars hemmelige ingrediens, hvilket jeg ikke gjorde. Med et smil mÃ¥tte hun sÃ¥ sige, at hemmeligheden bag morfars deller var den, at han laver dem pÃ¥ slum. Tja sÃ¥ er den hemmelighed delt – og ikke længere en hemmelighed - UPS!!!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ 4 = ni

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>