Stegt hornfisk med persillesovs og agurkesalat

Jeg skulle købe multe hos fiskehandleren i dag. Multen er endnu ikke kommet til Danmark. På skagenfood.dk kan jeg se, at Multen kun lejlighedsvis kommer på besøg i de danske farvande. Overvejende i perioden fra juni til oktober, og til trods for et par gode varme dage, er vi kun sidst i april.

Da jeg nu var hos fiskehandleren, fik jeg øje pÃ¥ hornfiskefiletter. De var næsten lige kommet ind af døren. Dem har jeg været pÃ¥ kik efter siden uge 13… Jeg slog multen ud af hovedet og fik købt ind til stegt hornfisk med persillesovs.

Fileterne skulle smøres med sennep og drysses med revet citronskal, salt og peber. Hver filet skar jeg i 3-4 stykker og klappede dem sammen med skindsiden udad. Stykkerne blev vendt i rugmel med lidt salt og peber. De blev så stegt ca. 3 minutter på hver side.

Jeg kom for sent i gang med agurkesalaten, sÃ¥ agurkeskiverne fik ikke lov til at trække de 30 minutter, der stÃ¥r skrevet. Blev dog ok – men ikke det bedste jeg har smagt.

Derimod var fisk og persillesovsen stor succes. Ja men det smagte jo af sommer og af de skønneste minder. Min sommerhus venindes farfar tog ofte ud og fiske. Ind i mellem kom han forbi med en spand ålkvabber og hornfisk. Det var sagen. Godt nok er de mange ben i hornfisk, men de er grønne og nemme at se. Ikke en gang Jesper beklagede sig. Nu var det også filetter, og fiskehandleren havde gjort et godt stykke arbejde for mig.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte × 8 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>