Dagens asparges med kørvelmousseline blev skiftet ud med vietnamesisk pho-suppe

Da der ikke var en egentlig hovedret til dagens menu, valgte jeg at lave den vietnamesiske pho-suppe, som jeg sprang over i uge femten. Sådan må jeg ind i mellem gå frem og tilbage mellem ugerne. Nogle retter er jeg mere nysgerrig efter at gå tilbage til end andre, må jeg ærligt indrømme.

Suppen var ligetil. En renset kylling kom i en gryde sammen med persillerødder, løg, ingefær, nelliker, kanelstang, fiskesovs, havsalt og hele peberkorn. Mens jeg sad i solen udenfor, kom der en liflig duft af krydderier ud gennem emhætten. Jeg sad så men og blev helt lækkersulten.

Efter lige under 1½ time var kyllingen mør, og kunne næsten selv skille sig fra benene. Ben og skind blev kasseret mens bouillonen kogte videre yderligere ½ time. Bouillonen skulle sigtes gennem en fintmasket sigte og over i en anden gryde. Jeg grovsorterede nelliker, peberkorn og ben fra og blendede resten. Min tålmodighed rakte ikke til at sigte. Suppen fik et opkog, og blev smagt til med fiskesovs, salt og peber, hvorpå det plukkede kyllingekød blev tilsat. Radiser, skåret i tynde skiver, og vasket og afdryppet bønnespirer blev serveret i små skåle. Radiserne skulle have været i suppen, men ikke begge børn bryder sig om radiser.

Suppen var en succes. Anderledes men god! Velbekomme!!!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


fem − 4 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>