Kørvelsuppe med pocherede æg

Kørvelsuppe, det er vist rigtig mormormad, er det ikke?

MÃ¥ske har jeg været for nærig med kørvel og for løs med gulerødder. Suppen fik en mere gylden kulør end grøn – men smagte herligt, og sÃ¥ kan det næsten ikke være nemmere at lave suppe. Skalotteløg og gulerødder skulle koge i hønsebouillon godt 10 minutter. Imens kunne jeg blende kørvel sammen med piskefløde. Da de ti minutter var gÃ¥et, blendede jeg det hele sammen med stavblenderen, Efter opvarmning blev den smagt til med salt og peber.

Meyer foreslår at servere pocherede æg til suppen. Det var så første gang jeg skulle prøve det. Der står en flot beskrivelse i bogen om, hvordan man griber det an. Vand bringe op at koge i en gryde. Imens slår man et æg ud i en skål, krydrer med salt og peber. Med en ske laves en hvirvel i gryden og ægget lægges forsigtigt ned i midten og pocher 2-3 min. Ægget lægges nu i koldt vand, så kogningen stopper. Det første æg blev det bedste. Som Noomi sagde, er det ofte sådan. Og så tror man, at man har så meget styr på det, at man ikke kan gøre det igen.

Kernebollerne fra i går blev serveret til og fungerede rigtigt fint.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ syv = 10

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>