stegt kalveculotte med kartoffel-rodfrugtrøsti og persillevendt champignon

Den opmærksomme læser vil hurtigt blive opmærksom på, at jeg igen er gået lidt egne veje. Dog er jeg blevet i almanakken. Kvickly havde nemlig ikke groft bygmel og et eller andet sted mindede stegt byggrød også meget om stegt polenta i uge 12. Naturligvis med smagsoplevelser til forskel.

Vi skulle have mad pÃ¥ bordet, og ud over at jeg fandt en flot lammebov til i morgen, købte jeg sÃ¥ en okseculotte, som egentlig var en cuvette. Registeret i Almanakken blev undersøgt, da indkøbene var klaret. Der mÃ¥tte være en opskrift, der kunne bruges. Kalv er blot en lille okse – og i køleskabet var der bÃ¥de kartofler, rødbeder og gulerødder. AltsÃ¥ var middagen klaret.

Cuvetten blev krydret som Meyer ville have krydret kalveculotten. Med hensyn til stegetiden gik jeg efter etiketten på kødet.

Alle rodfrugterne blev revet og væden blev presset ud af dem. De blev blandet sammen i en stor skål og tilsat timian, hvidløg salt og peber. Blandingen blev hældt ud i en pande med olivenolie, og presset sammen som en stor kæmpe pandekage. Den fik cirka 10 minutter hver side og smagte vildt skønt.

Rødbedesovsen må vi have til gode til en anden gang.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte + 3 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>