Fondue med kalvestrimler, grønsager og myntedressing

Overskriften fondue skulle først have stået i morgen, og der skulle have stået oksefilet i stedet for kalvestrimler. Sådan er der så meget. Vi skal have gæster i morgen aften, og da passer det bare bedre for os med grillede kamben, som ellers skulle have været dagens menu.

Jeg husker kun af, at have lavet fondue en enkelt gang, og skønt jeg lÃ¥nte fonduegryden af mine forældre, mindes jeg aldrig vi har fÃ¥et fondue i mit barndomshjem. Fondue var hot i 80′erne og har vidst ogsÃ¥ en Ã¥rgang været brugt som nytÃ¥rsmenu rundt omkring.

Kalvestrimlerne blev lagt ned i samme marinade som oksefileten skulle have ligget i. Herudover viklede jeg lidt bacon omkring nogle cocktailpølser.  På et andet fad blev serveret forskellige grøntsager i tern, og så var det ellers bare at slå sig løs.

Det er en langsommelig spise – men smadder hyggelig. Vi spiser altid sent om fredagen, da vi venter med at spise til svømme-børnene kommer hjem. SÃ¥ det var godt, der ogsÃ¥ var en bagt kartoffel, som kunne ligge bund.

Som sagt er vi ikke de store eksperter i fondue – og mÃ¥ske fik vi hældt for meget sprit i spritbeholderen. PÃ¥ et tidspunkt, da vi havde alle seks grillgafler nede i gryden, slog ilden ud under gryden og op langs med gryden. Vi blev bekymrede for, om ilden ville kunne antænde olien i gryden. Med store grydelapper flyttede vi gryden væk, og der kom mere kontrol over flammerne. Kort tid efter kunne middagen fortsættes.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte − 5 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>