Lammeculotte med selleri-æblekompot og ris

Hvor er det herligt at høre sit barn sige, i dag kunne jeg lide det hele, og det var tilfældet i dag. Og meget forståeligt det smagte bare af mere.

Opskriften kaldte på to lammeculotter. Da jeg så prisen, valgte jeg kun at stege en culotte a 500 g, hvilket faktisk passede fint til vores lille familie. Meyer skriver, at man skal skære det meste af fedtet af, og ridse det fedt som sidder tilbage. Indrømmet jeg skar kun en smule af og brunede så culotten med fedtsiden nedad først i stegegryden, så den blev brunet i sit eget fedt. Efter bruningen blev culotten krydret med salt, peber, timian og knuste hvidløg, før den kom ind i ovnen ved 180 grader i omkring et kvarter.

Nu kunne jeg så komme i gang med den smagfulde selleri-æblekompot. Ikke alene smagte den himmelsk, den så også flot ud med sin karrygule farve mod de grønne fintsnittede bladselleri.

Små selleritern skulle bages i 5-7 min. i ovnen krydret med salt, peber, 2 spsk æbleeddike og 2 spsk olie. Imens skulle æbler, løg og hvidløg sauteres et par minutter i 2 spsk olie. Her gik jeg egne veje og sauterede i fedtet fra culotten. Der blev tilsat karry og ingefær. Allerede nu kunne jeg se, det ville blive en fryd for ganen. Nu skulle retten koge op med æblemost og et par spsk eddike og tilsættes lampiskefløde. Hele herligheden kogte små ti minutter, før den blev blended med blenderstaven til en grov kompot.  De bagte selleritern blev vendt i kompotten og varmet igennem. Tilsidst blev de snittede bladselleri tilsat til selleri-karrykompotten, og maden var klar. MUMS!!!

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


1 × seks =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>