Stegte kyllingevinger med sprød salat af rodfrugter, tomatdressing og puré af bagte hvidløg

mmmmmmmm sagde børnene til de stegte kyllinge underlår, som jeg tilberedte i stedet for kyllingevinger, da vi ikke kunne finde vingerne. Kyllingelårerne havde marineret i en marinade bestående af akaciehonning, rosmarin peber, havsalt samt fintrevet skal og saft af ½ citron. Efter en tur i ovnen 45 minutter var de klar til at blive spist med fingrene med den sprøde rodfrugtsalat.

Jeg tror nok, at jeg tidligere har skrevet, at ´vi før Meyer kom ind i billedet normalt stegte rodfrugter i ovnen med lidt olivenolie, salt, peber og timian. Det er meget nyt for mig at spise dem rÃ¥ i salater – men det kan anbefales. Specielt som der stÃ¥r skÃ¥ret i fine strimler. I dag var det gulerødder, persillerødder og bladselleri. Havde ikke lige fÃ¥et fat i en selleri.

Dressingen til rodfrugtsalaten kunne også kaldes ketchup. Den bestod af løg, hvidløg og et æble hakket og skåret i fine små stykker. Det hele blev sauteret i olivenolie 3-4 minutter, hvortil der blev tilsat sukker, stjerneanis (jeg brugte anispulver, koriander, salt og peber. Det blev nu sauteret til sukkeret begyndte at karamellisere. Æbleeddike og flåede tomater blev tilsat, og det hele kogte på svag varme i 30-45 minutter til en tæt kompot. Kompotten blev nu blended før den blev sigtet igennem en finmasket sigtet. Det tog lidt tid, men det var klart værd at arbejde for en særdeles velsmagende hjemmelavet ketchup. Johannes foretrækker dog fortsat Beauvais. Han er og bliver da også en smule konservativ den dreng!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


6 − = en

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>