Stifatho, græsk løggryde med ris og sprøde løgtærter

Ikke værst. Der stod godt nok i opskriften, at alle 10 løg skulle hele ned i gryden. Jeg mente, at det måtte komme an på løgenes størrelse, og delte mine løg i kvarte. Tror ikke på at resultatet ville have ændret sig, hvis jeg havde fulgt opskriften til fulde. Til trods for at kødet havde kogt i halv rødvin og halv bouillon, kunne børnene lide det. Da der stod i Almanakken at Meyer foretrak retten med kartoffelmos, mens hans børn foretrak ris eller bulgur, valgte jeg at servere ris til.

Dejen til løgtærter skulle hæve 1-2 timer, sÃ¥ det passede rigtig godt med kogetiden for stifathoen. Det er ikke en tærte i traditionel forstand, men nærmere en slags pizza uden ost. Det siges, at man skal høre sandheden af børn og fulde folk. Noomis kommentar til løgtærterne hvis bare der ikke havde været fuldkornsmel i dejen, og olien var erstattet af revet ost, og løgene erstattet af pepperoni ville tærterne have fÃ¥et 10 stjerner… 

Egentlig kunne jeg godt selv lide tærterne, og det har jeg også bare at kunne. Jeg lavede nemlig dobbelt portion, som Meyer anbefalede, og har nu dejplader liggende i køleskabet med bagepapir mellem lagene. Så er de nemlig klar til bagning. Jeg tager chancen og venter med at bage dem til fredag. Vi får se, hvordan resultatet bliver.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


tre × = 12

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>