Kartoffelsuppe med bacon og dild samt nybagte gulerods- og solsikkeboller

I dag nÃ¥ede jeg ikke forbi fiskehandleren efter frisk stedbiderrogn. Nu var gode rÃ¥d dyre – da jeg havde bacontern i køleskabet blev suppen serveret, med Nymann´s farvorit topping inklusiv det grønne drys.

Det er ikke første gang jeg har lavet kartoffelsuppe, men det er første gang, jeg er stødt på at skulle udvande kartoffelskiverne i 10 minutter. I opskriften gør Meyer rede for, hvordan, men ikke hvorfor. I min søgning på nettet ser det ud til, at man ved at udvande kartoflerne trækker noget af stivelsen ud. Det er meget brugt, når man laver hjemmelavede chips. Det må jeg prøve næste gang, jeg skal lave chips. Hov, kan se at jeg allerede får lov til at gøre det fredag i næste uge!

Suppen var mild og fin. Ved bordet gav jeg min portion et lille drys røget salt, hvilket gav et ekstra pift.

Gulerodsbollerne havde stået til hævning i køleskabet siden i morges og var lige at gå til. Det er super skønt med en nybagt bolle til aftensmad. En rigtig dejlig ret i en kold tid.

PÃ¥ torsdag skal jeg i byen og fÃ¥r ikke blogget. Da vores søde tand nødigt skulle snydes bagte jeg derfor torsdagens mandel-chokoladekage til dessert.  Mums! Fintmalede smuttede mandler, sukker, chokolade, smør og æg og med et overtræk af chokolade… Det er kræs der vil noget. Den blev serveret med en rest jordbærgrød og et lille stykke is. Ja, sÃ¥ kan vi sige, vi har fejret Jespers kusines fødselsdag. Vi er helt klart nødt til at prøve kagen af pÃ¥ det næste hold gæster, vi fÃ¥r pÃ¥ besøg.

Jeg vil så frygtelig gerne give opskriften, men jeg har ikke spurgt Meyer, om jeg må.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


ni − 2 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>