Tandoorikylling med ris, mynteyoghurt og grønkålspuré

Huset dufter af nybagte bagels. Ikke at Meyer omtaler bagels i dagens opskrifter – men det er svært ikke at bage dem igen, nÃ¥r nu børnene gav dem sÃ¥ god kritik i gÃ¥r.

Dagens ret var en dejlig velsmagende klassiker indenfor det indiske køkken; tandoori-krydret kylling. Tandoori er egentlig en speciel ovn – men ogsÃ¥ et krydderi. Retten bestod kort og godt af en kylling delt ud i otte stykker krydret med salt og peber. En marinade bestÃ¥ende af tandoori masala, spidskommen, fennikelfrø, ingefær, cayennepeber, æbleeddike og akaciehonning blev hældt over og kyllingestykkerne, som trak i marinaden 2-3 timer, for at tage smag af krydderierne. Yoghurt bruges vidst ogsÃ¥ til at mørne kyllingen. Kyllingestykkerne blev stegt i ovnen 40-50 min og smagte af mere. Hertil fik vi ris og flute. Skulle have tænkt pÃ¥ at bage naan, eller det skulle Meyer, naturligvis have tænkt pÃ¥. I Ã¥r er det ikke mig, der skal tænke!

I Indien spises yoghurt til varme og krydrede retter. Jeg fandt ikke kyllingen stærk, så jeg kunne godt have undværet mynteyoghurten.  Den var dog frisk og fin, der var ingenting at klage over.

Jeg var godt klar over at grønkålspurén ville falde udenfor det indiske køkken. Jeg lavede den alligevel og den var lækker. Jeg skal helt klart have bagel med grønkålpuré med i madpakken i morgen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte × = 56

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>