Bagels med diverse rester

Uhm, det er de bedste bagels du nogen sinde har bagt, dem mÃ¥ du godt bage igen… Og ja, de var ganske rigtigt rigtig gode.

Meyer lader kun dejen hvile 15 minutter på køkkenbordet under et klæde, for så at lade dem efterhæve ½ time, når de er formet til ringe. Da vi skulle til middag  kl.12.30 og ikke helt vidste, hvornår på eftermiddagen, vi ville komme hjem, stillede jeg dejen til hævning under låg inden vi gik. Og de tog helt bestemt ingen skade af den lange hævning.

Det særlige ved bagels er, at de skal koges før de bages. Det betyder noget for stivelsen i yderkanten af “bollen”, og for konsistensen, har jeg en gang læst.

Som skrevet i overskriften blev dagens bagels serveret med diverse rester, spejlæg og et par ristede pølser. Gulerodsmosen fra fredag, gårsdagens blandede salat og et spejlæg er en fantastisk kombination i en bagel, hvis nogen pludselig skulle stå med den slags rester. Elsker, ligesom Meyer at få ryddet lidt op i køleskabet. Nu kan næste uges madoplevelser bare komme an!

Man kan finde meget pÃ¥ nettet – ogsÃ¥ om dette brød med hul i midten. Det siges, at man første gang støder pÃ¥ boller med hul i midten i byen Krakow i Ã¥r 1610. I den mørke middelalder spiste gravide kvinder runde boller med hul i midten, som symbol universets uendelighed, evigheden og livets kontinuerlige fortsættelse. Ja, man kan læse sÃ¥ meget…

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


− 5 = en

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>