Muslinge-karrysuppe med brødcrutoner og grillet tun med salat og wasbidressing

Jeg valgte den nemme løsning til aften, og havde købt to pakker Limfjordsmuslinger i Kvickly. De var rensede og jeg behøvede kun at sortere dem fra, som var knuste. Herligt! Der skal lige tilføjes, at jeg kom hjem klokken 16.45, og havde inviteret gæster til klokken 18.30, så der skulle noget fra hånden. Min skønne Noomi havde dækket et rigtigt flot bord, så jeg skulle kun sørge for kokkereingen.

Suppen var let at gå til. Løg, hvidløg og porre blev sauteret med timian. Muslinger blev tilsat og dampede med i øl og cider  5 minutter, til de havde åbnet sig. Nu skulle muslingerne fiskes op i en skål. Dem som ikke havde åbnet sig blev kasseret. Muslingebouillonen blev sigtet ned i en skål, mens grøntsagerne blev dampet med æblertern og frisk chilli nogle minutter. Tilsidst blev muslingebouillonen og fløde hældt over og kogt op i yderligere 5 minutter, hvorefter den blev blendet glat og smagt til med salt og peber og lidt mere øl.

Ved serveringen blev muslinger fordelt i dybe tallerkener og suppen hældt over. Der blev drysset med hakket persille og sprøde brødcrutoner.

I vores smag gav kombinationen af øl og cider en skøn smag til suppen. Jeg tænker at man kunne undlade fløden, hvis man er fedtforskrækket – ellers ikke.

Hovedretten var grillet tun med salat, som også var en udsøgt fornøjelse. I salaten havde jeg vendt et rødløg, som havde trukket 20 minutter i 1 spsk hvidvinseddike og 1 tsk. sukker. Det gav en raffineret smag, og man ønskede bare at tage en bid mere. Wasabidressingen som i al sin enkelhed bestod af skyr, wassabi, honning og saft og skal af lime passede også super super godt.

Hvad skal jeg sige, i dag var bare en god dag at have gæster.

Jeg undlader at skrive om crème brûlé, da resultatet blev som det mÃ¥tte blive, nÃ¥r der ikke blev kælet for detaljerne. Den fik ikke lov til at trække længe nok i køleskabet, og ikke tid til at køle af før den blev grillet. Endvidere tog jeg chancen og lavede den i et fad og ikke i smÃ¥ forme, som anbefalet. SÃ¥ det er en ommer! Bare ærgerligt – men ingen kritik af Meyer. Appelsinsalaten, som Noomi stod for, kunne dog sagtens nydes til resterne af julens brunkagehus, og smagte dejlig frisk.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


otte + = 13

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>