Stegt kalvebrissel med gulerodsmos og sprød salat af gulerod, bladselleri og valnød

Det er nu specielt at købe et stykke kød, som jeg aldrig før har set, smagt og af samme årsag aldrig tilberedt før. Sådan har det jævnligt været for mig, siden året startede. Det er udfordrende, men også enormt lærerigt og spændende. Selv ekspedienten hos slagteren virkede interesseret i at høre, hvad jeg skulle lave ud af brislerne. Hun kan så læse med i morgen, hvis hun husker bloggen.

Nå, brislerne skulle sættes over i en gryde med koldt vand, laurbær, salt, peberkorn og 1 spsk. eddike. De skulle kun koge 5 min ved lav varme, hvorefter de skulle trække i lagen.

Mens kødet trak var der tid til at lave tilbehøret. Gulerodsmosen var mild og fin mod den mere gennemsmagende salat af gulerod og bladselleri.

Da tilbehøret var klar og brislerne kølet af, skulle de afpudses for hinder og fedt. Her kunne jeg godt have brugt en vejledning i hvordan – tror dog nok det gik okay. Herefter skulle de skæres i mindre stykker, som blev stegt til de var sprøde pÃ¥ en varm pande. Jeg lod dem stege til de havde fÃ¥et kanter og konsistens, da jeg havde læst, at de ellers kunne blive fedt-agtige i munden. Det mÃ¥ da ogsÃ¥ nævnes, at jeg kom til at tænke pÃ¥ sylte, da jeg fik nummer to stykke brissel i munden.

De stegte brisler blev ved serveringen anrettet oven på en skefuld gulerodsmos og toppet med den sprøde salat af gulerod, bladselleri og valnød.

Weekenden starter godt ud. Vi fik dessert af pandekager med sveskemos og chokolade. Skulle også have ristet nødder til, hvilket jeg undlod. Eneste forskel fra de pandekager, vi plejer at lave var vel strengt taget fyldet, hvorfor jeg ikke dvæler mere herved. Der er kun et at sige. Det er fuldt ud vores egen skyld, hvis ikke vi blev mætte til aften.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


+ fem = 9

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>