Ungarsk gullash med rodfrugtmos og linsesalat

Hvor jeg måske var lidt hård overfor fiskesuppen i går, kan jeg kun være positiv overfor dagens ret.

Gullashen blev lavet som de gullasher, som jeg tidligere har stiftet bekendtskab med. Dog kunne jeg have valgt at smage den til med lidt æbleeddike, hvilket jeg undlod. Den var rigelig fin foruden.

I stedet vil jeg dvæle lidt ved rodfrugtmosen. Jeg har ofte brugt bÃ¥de løg, hvidløg og gulerødder i min “kartoffelmos”. Jeg har hele min barndom ihærdigt forsøgt at holde mig væk fra knoldselleri, da jeg mente, den gav mig hovedpine. NÃ¥r Meyer nu for anden gang synes, at jeg skal bruge knoldselleri, ja men sÃ¥ gør jeg da det, og det gav faktisk et ganske godt resultat. Normalt bruger jeg kogevandet til min mos, men i dag brugte jeg mælk lunet i mikroovnen, da det er, hvad Meyer foreskriver.

gullashLinsesalaten med æbler, kålrabi og dild var klart en vinder, hos både Jesper og jeg. Jeg har købt en pose med de smukkeste røde Ingrid Marie, som jeg lod indgå i salaten med skæl. De passede skønt ind i de gul/orange kålrabi farver og de grønne linser. I stedet for frisk dild krydrede jeg retten med tørrede dildspidser, hvilket gav et rigtig fint resultat.

Meyer skriver, at han egentlig synes linsesalaten passer bedre som en rustik frokostsalat serveret til koldt kød eller røget fisk. Eller som tilbehør til stegt kylling eller fisk. Vi fandt dog retten passende til gullashen – igen smag og behag.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


fire × 6 =

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>