Fiskesuppe med rodfrugter og bønnecreme

Jeg er ikke lige helt klar over, hvor det gik galt, men noget må være gået galt. Enten det er med min præstering, eller ikke? Hverken Jesper eller jeg ønskede at tage mere en en mundfuld suppe.

Børnene kommer snart fra svømning. fiskefadDe bliver jublende glade, nÃ¥r vi til aften servere fiskefad fra Kvickly, sÃ¥ helt skidt er det ikke – hvis man spørger børnene!

Meyers suppe vil jeg altså ikke anbefale at lave, derimod vil jeg varmt anbefale at lave en Provencalsk fiskesuppe med croutoner, ailloli og revet ost, som vi engang smagte ude på Marinaen i Århus. Opskriften følger her.

Ca. 2 kg fiskehoveder eller ben koges af i 2½ liter van i cirka 20  minutter og sies.

2 porrer, 2 løg, 2 gulerødder, 1 helt hvidløg, 1 hel bladselleri renses, skæres i stykker og sauteres i olivenolie i en gryde. Tomatkoncentrat – to smÃ¥ dÃ¥ser – og 1 spiseske gurkemeje tilsættes, og der sauteres videre under omrøring et par minutter. Herefter tilsættes den siede fiske fond. Det hele smÃ¥koger under lÃ¥g i cirka 6 timer.

Grøntsagerne sies fra (kan eventuelt blendes og tilsættes suppen, hvis man ønsker en tykkere konsistens). Suppen koges op, og det røde fedtstof skummes af. Suppen smages til med salt, og stykker af fisk – f.eks. helleflynder, havkat eller rødspættefilet – koges med i cirka 5 minutter.

Ved servering lægges små, hårdt ristede brødcroutoner i en dyb tallerken. Brødcroutonerne smørres med ailloli og drysses med revet ost, hvorefter den varme suppe hældes over.

Se det er fiskesuppe, der vil noget.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


× 4 = tredive seks

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>